Winning together.

NOG 357 NACHTJES SLAPEN
Twee en drie in de Derby

Tja dat was zuur afgelopen zondag. Zuur dat we op fotofinish de winst in de Derby misten, maar ja dat is koers. Ideaal was tien centimeter beter.

Nog zuurder vonden we echter dat de kansen van ons waarschijnlijk beste paard, Ilclassico Renka, werden getorpedeerd door de galoppade van Innovation Love. We zullen nooit weten wie het beste paard zou zijn geweest bij een regulier koersverloop, want nog een handvol andere paarden waren ook het slachtoffer van die galoppade, maar dat Ilclassico er heel dicht bij zou zijn geweest lijkt toch wel zeker.

Per saldo kunnen we niet anders dan super tevreden zijn met de prestaties van Isabella en Ilclassico. En met een tweede en derde plek in de Derby hebben beide paarden opnieuw bewezen tot de jaargangstop te behoren.

De voorbereidingen voor de 2019 Derby zijn eigenlijk al een jaar aan de gang. Met Gaz Heuvelland (TF), Joe Fanatic, Gipsy Occagnes (TF), Jack Baldwin, Junice Boko, Jersey Avenue en Jitske’s Wish denken we ook voor volgend jaar weer kansen te hebben. Jitske gaat zondag de/het spits afbijten. Het is dan exact 357 nachtjes slapen naar de Derby-J. Die trouwens wat ons betreft ook mag worden gewonnen door een “G”.

Overigens zijn de voorbereidingen voor de 2020 Derby ook al weer begonnen. We hebben inmiddels al twee mooie Nederlandse hengsten te pakken. Wie dat zijn houden we nog even geheim. Volgende week eerst nog naar Deauville voor de veiling van Franse jaarlingen en dan natuurlijk op naar de Yearlingsale in Wolvega.

Trouwens voor de 2021 Derby hebben we ook al twee kandidaten. Lion’s Wish is de eerste nakomeling van Fiona Stardust en Lust for Life de eerste van Florida Transs R. Alle twee hengst en alle twee top gefokt met Muscle Mass respectievelijk Quite Easy als vader.

Met een drachtige Dacey Boko en een romantisch afspraakje tussen de helaas uitgekoerste Evita Belli en (een sperma-rietje van) Timoko in het voorjaar van 2019, zijn we naar wij hopen ook in de Derby’s van 2022 en 2023 van de partij.

Groeten,

Peter

 

 

Comments are closed.

Participeer in de paarden van Payday Racing

  • In welk paard uit de stal zou je willen participeren?