Winning together.

HELLO GOODBYE
Afscheid van Beatnik

De meest opvallende prestatie van de laatste weken was voor ons de overwinning van Beatnik Turgot in Straatsburg. Het was een “claimkoers”, waarin dus alle paarden te koop zijn voor de hoogste bieder. En daar Beatnik na een startfout indrukwekkend won werd hij geclaimd. We gingen dus zonder Beatnik weer naar huis. Het was niet zozeer dat we Beatnik kostte wat het kost kwijt wilden, maar Beatnik had in anderhalf jaar geen koers meer gewonnen en daar de tegenstand in claimkoersen toch lichter is dan in de “gewone” koersen besloten we te starten in deze koers. Gelukkig hebben we dus met een feestje afscheid genomen.

We hebben Beatnik (zie foto) zelf drie jaar geleden geclaimd voor € 20.000 op Vincennes. Hij heeft in totaal 63 races voor ons gelopen en er zes van gewonnen. Hij werd slechts twee maal uitgeschakeld. Een keer doordat Bazier hem van de benen reed op Vincennes, wat Bazier drie dagen schorsing opleverde, maar ons een top drie plek kostte. En een keer doordat hij drie paaltjes binnendoor nam in de laatste bocht in Wolvega. Met recht kan ik dus stellen dat die twee uitschakelingen dus niet aan Beatnik zelf hebben gelegen. In de 63 races won Beatnik € 82.755. En hij is nu voor € 8.250 geclaimd. Door Beatnik zijn we eigenlijk verslaafd geraakt aan het kopen (en verkopen) van paarden in claimkoersen.

Het was niet alleen “goodbye” Beatnik, maar ook “hello” Gotham en Furiedor. We zijn  afgelopen zaterdag weer naar Frankrijk getogen en hebben daar de driejarige hengst Gotham des Brouets en de vierjarige merrie Furiedor geclaimd. Laten we hopen dat we over drie jaar weer zo’n verhaal kunnen schrijven over deze twee.

De komende weken komen er steeds meer paarden van rust en gaan koersen. Afgelopen maandag won Iyan nog sterk in Alkmaar en werd Everglide tweede. Als alles volgens plan loopt, starten we morgen met vijf in Wolvega, met vier dit weekeinde in Frankrijk en weer met vijf op Duindigt. Kortom het seizoen begint op stoom te komen.

Groeten,

Peter

 

 

Comments are closed.

Participeer in de paarden van Payday Racing

  • In welk paard uit de stal zou je willen participeren?