Winning together.

GEEN PIPES EN GEEN PAARDEN
Weer drie keer winst in Wolvega

Overwinning elf (Harenne), twaalf (Iris, zie foto) en dertien (Elvis) in Wolvega dit jaar de afgelopen acht dagen. Om het in perspectief te zetten, heel vorig jaar wonnen we in totaal 11x in Wolvega.

En waar ligt dan je geluk? Half januari belde Jennifer Denneman of we niet een paard wilden proberen van een Franse fokker/trainer die wegens de ondoorgrondelijke Franse regels en ondanks hele Franse ouders de Nederlandse nationaliteit had gekregen. Ja Jennifer, proberen kan altijd. En nu zijn we met Iris al vier overwinningen verder.

Hoe goed het in Nederland gaat zo sh*t gaat het in Frankrijk. Het lukt maar niet om met onze paarden tot fatsoenlijke koersen te komen. Nu heb je met die grote velden ook wel wat geluk nodig en dat hebben we de afgelopen anderhalve maand niet echt gehad.

Onze trip naar Normandië afgelopen zondag paste wel in dat patroon. Op hippodrome 3 Pipes in Bihorel werden zes claimraces gehouden. In die koersen zijn dus alle paarden “te claimen”. Onze eerste voorkeur bleek bij aankomst geschrapt en onze tweede voorkeur werd slechts zevende. Ik dacht voor een dubbeltje op de eerste rij wel een bod op dat paard te kunnen doen. Kwam ik ongeveer onderaan de stapel te liggen, want wel tien andere bieders hadden hun oog op dat paard laten vallen.

Trouwens nieuwsgierig wat 3 Pipes, de naam van de drafbaan in Bihorel, nu exact betekent gooide ik die tekst even via Deepl.com in de Frans-Engelse vertaling. Ik kan je verzekeren dat we zonder paarden, maar ook zonder “pipes” naar huis zijn gegaan.

Ondanks dit alles gaan we natuurlijk gewoon door in Frankrijk. Vanavond loopt Dania Beach, morgen Isabella JE en zondag Beatnik Turgot. En woensdag dan weer naar Wolvega.

Groeten,

Peter

 

 

Comments are closed.

Participeer in de paarden van Payday Racing

  • In welk paard uit de stal zou je willen participeren?